De Reengenoten
Geschied- en heemkundige kring van Meeuwen, Gruitrode
Neerglabbeek, Ellikom en Wijshagen
Sinds 1 januari 2019 deel van Oudsbergen

U bent hier

Sòms kiek ich nao de sterre!

Op donderdag 30 januari 2020, gedichtendag en startdag van de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland, stelden wij met enige fierheid de dialectdichtbundel van onze ere-voorzitter Jean Bosmans voor :

Sòms kiek ich nao de sterre

Dankzij de fijne samenwerking met de bibliotheek van Meeuwen werd het een aangename avond vol poëzie, dialect en muziek. De raadzaal van het gemeentehuis werd voor deze gelegenheid omgetoverd tot een gezellige ruimte, versierd met enkele prachtige resultaten van het schoolproject 'dingskes in 'n dièske'.

Na de verwelkoming door onze voorzitter Rik Hoogmartens en een woordje van schepen van cultuur Ilse Wevers las Jean Bosmans enkele van zijn gedichten voor.  Het publiek deed enthousiast mee met een aantal rijmspelletjes. Lizy en Mariette zorgden voor de muzikale intermezzo's. Gedurende een korte pauze was er gelegenheid voor een hapje en een drankje, waarna Jean Bosmans terug enkele gedichten voorlas. Hij eindigde met een uitgebreide toelichting over de uitgave van de dichtbundel. 

Op het einde van de avond kregen de aanwezigen nog een mooi cadeautje aangeboden vanwege de bibliotheek: een mooie bladwijzer met op de voorkant de kaft van de dichtbundel en op de achterzijde het gedicht 'Sòms kiek ich nao de sterre'.

 

Sòms kiek ich nao de sterre
Mièvers volkslied en andere dialectliederen
dichters op de sofa

Sfeerbeelden