De Reengenoten
Geschied- en heemkundige kring van Meeuwen, Gruitrode
Neerglabbeek, Ellikom en Wijshagen
Sinds 1 januari 2019 deel van Oudsbergen

U bent hier

The Blue Jeans

Franky and The Blue Jeans

Franky and The Blue Jeans startten medio jaren 60 van de vorige eeuw. Het was een dansorkest bestaande uit de gebroeders Frans en Jean Schrijvers, Louis Janssen, Jean Thaens en René Bloemen, allen uit Meeuwen. Door hard oefenen bereikten zij een redelijk hoog niveau. Ze waren winnend finalist van een orkestenfestival in Dormaal in 1967 en dat betekende meteen de doorbraak. Ze namen in 1968 ook deel aan de voorselectie van de Ontdek de Ster wedstrijd bij de toenmalige BRT.

Ze traden op in zalen, o.a. de Medua (Meeuwen), de Early Bird (Peer), Heuvelheem (Bocholt), en in tenten ter gelegenheid van allerhande feesten en kermissen. Hun repertoire was zeer uitgebreid en ze hadden een grote schare aan fans. Midden de jaren 70, mede door de opkomst van disco, hebben ze de activiteiten afgebouwd.

Veel uitgebreidere informatie vindt u terug in ons tijdschrift nr. 56 van december 2020 op de pagina's 21 tot 34.

Wanneer je hiernaast klikt op de geluidscompilatie, kom je terecht op Soundcloud waar je 8 succesnummers kan beluisteren. Eveneens is een videoclip te bekijken, opgenomen ter gelegenheid van een reünieoptreden tijdens een braderie in Peer in 1992. De spelers van dienst waren Frans Schrijvers, Jean Thaens, Tony Lemmens, René Bloemen en Janneke Cox. De kwaliteit van de video is niet super (de opname gebeurde met een vaste micro gemonteerd op een camera) maar het is het enige bewegende beeldmateriaal van The Blue Jeans en het geeft goed de sfeer weer.