Det waas Roy

Det waas Roy

 

In 2016 bracht de werkgroep Det waas Roy een succesvol boek uit over de geschiedenis van Gruitrode. Oorspronkelijk was het de bedoeling om al in 2019 een vervolguitgave voor te stellen. Die behandelt ruim 200 hoeves en huizen die er tussen 1794 en 1940 in Gruitrode lagen of nog liggen.

Omwille van diverse redenen heeft Huuzer in Roy vertraging opgelopen. Eén van de redenen is dat de oorspronkelijke uitgave, geschat op 600 bladzijden, aanzienlijk zal worden uitgebreid. Er is immers zoveel informatie en foto- en illustratiemateriaal opgedolven dat de uitgave veel meer werk (en tijd) vereist. Het is onze bedoeling alleszins ergens in het voorjaar of midden van 2020 te ‘landen’.
In de te verschijnen uitgave, die bestaat uit twee boekdelen en 65 euro zal kosten, worden honderden familie- en portretfoto’s uit Gruitrode opgenomen. De meeste afgebeelde personen zijn ons bekend, een klein aantal echter niet. We willen de komende maanden graag een beroep op u, de bezoekers van deze website, doen om deze onbekende personen te identificeren. We bedanken alvast geschied- en heemkundige kring De Reengenoten voor haar medewerking.

Namen van door u geïdentificeerde personen mag u sturen naar marc.lipkens@telenet.be.

We zijn nog steeds op zoek naar mooie foto’s die niet in ons eigen rijke archiefbestand zitten en die nog een plaatsje zouden kunnen vinden in onze komende uitgave. Voor eventuele informatie (of de oude foto’s uit uw eigen archief) mag u Marc ook contacteren op 089/86.82.22. De foto’s kunnen bij u thuis worden ingescand.
 

Folder Det waas Roy