De Reengenoten
Geschied- en heemkundige kring van Meeuwen, Gruitrode
Neerglabbeek, Ellikom en Wijshagen
Sinds 1 januari 2019 deel van Oudsbergen

U bent hier

Stickerboek Delhaize 2 februari 2023

Presentatie stickerboek Delhaize

Dit hadden we nog nooit gedaan: ’s morgens om 8u30 deelnemen aan de presentatie van een stickerboek met een lekkere ontbijt-receptie!
Hanne Heynickx, Proxy Delhaize Meeuwen, had het initiatief genomen om een plakboek van 168 stickers te maken met hulp van heemkring de Reengenoten en geschiedkundige kring Det Waas Roy. In 18 onderwerpen wordt er aan de hand van foto's en teksten een stuk geschiedenis over Meeuwen-Gruitrode geschetst.
Tijdens de presentatie van het stickerboek 'Er was eens ... Meeuwen-Gruitrode' zong Odile Neyens in het dialect haar zelfgeschreven lied over de vijf deelgemeenten van Meeuwen-Gruitrode. De tekst prijkt op de rugzijde van het boek, een QR-code laat toe het lied te beluisteren via gsm. Burgemeester Goossens loofde initiatiefnemer Proxy Delhaize omwille van de leuke presentatie en de samenwerking met geschiedkundige kringen. Onze voorzitter Rik Hoogmartens was vooral blij dat de Reengenoten op deze manier een aantal van hun foto’s aan een groot publiek kunnen tonen en hoopt dat lezers en zeker ook jonge verzamelaars van deze stickers hun weg zullen vinden naar de geschiedenis van Meeuwen-Gruitrode. Hanne Heynickx en haar vader Jan tenslotte waren fier dat hun zaak, die al 3 generaties meegaat, op deze manier in de kijker komt. Met een glaasje, een koffie en een lekkere croissant werd deze receptie afgesloten.
Het album is gratis verkrijgbaar in Proxy Delhaize Heynickx Meeuwen en elke winkelaankoop voor tien euro geeft recht op 3 stickers. De actie loopt tot begin april 2023. Plakken maar! Ruilbeurs volgt.