De Reengenoten
Geschied- en heemkundige kring van Meeuwen, Gruitrode
Neerglabbeek, Ellikom en Wijshagen
Sinds 1 januari 2019 deel van Oudsbergen

U bent hier

Sint-Antoniusviering is een succes!

Sint-Antoniusverkoop januari 2018

Op zondag 21 januari ging de Sint-Antoniusviering van start met een dialectmis in de St.-Martinuskerk van Meeuwen. Priester Jaak Kerkhofs, van Gruitrode afkomstig, wist de kerkgangers te boeien met gebeden en homilie in het dialect. Meer dan 150 personen volgden de mis met een boekje.
Na de mis nodigde de "boy" iedereen uit voor de verkoop in 't Heem. Veilingmeester Quiri Schrooten hielp het aanwezige publiek de portemonnee boven halen om het goede doel te steunen. Allerhande vleeswaren, brood, gebak, gevlochten manden e.d. gingen naar de hoogste bieder. Tot slot haalde Jeugdhuis De Mans de legendarische "varkenskop" binnen voor de prijs van 650 euro. De opbrengst gaat integraal naar Samana, De Tochtgenoten, Het Rode Kruis en de Gehandicaptenvereniging.

De Landelijke Gilde Meeuwen en De Reengenoten danken alle sponsors, bieders en aanwezigen voor hun bijdrage aan het welslagen van dit evenement. Prachtig hoe zovele verenigingen samenwerken om binnenkort een dikke cheque aan het goede doel te kunnen overhandigen.