De Reengenoten
Geschied- en heemkundige kring van Meeuwen, Gruitrode
Neerglabbeek, Ellikom en Wijshagen
Sinds 1 januari 2019 deel van Oudsbergen

U bent hier

Geslaagde dialectavond

Dialectavond

Het mooie weer was van de partij in de Dorpermolen op woensdag 8 september. Omwille van het coronavirus waren er 2 voorstellingen, één in de namiddag om 15:00 uur en de andere 's avonds om 19:00 uur.

Het was al dialect wat de klok sloeg. Jean Bosmans las enkele van zijn gedichten voor, o.a. over tante Betje, tante Lieske en tante Truuke. De zanggroep 4 Good zong enkele liedjes in het dialect waarna onze 3 dialectwijzen Mia, Quiri en Martin de betekenis van enkele dialectwoorden verklaarden. Het publiek mocht dan op een formuliertje de juiste betekenis aanduiden.

Na de pauze bracht 4 Good enkele gedichten en vertelden Mia en Lizy over 'Bagge tied & Ruud moes'. De winnaar van de dialectkwis werd bekendgemaakt. 
Daarna onderhield Quiri het publiek met verhalen uit het leven gegrepen. Liliane stak de rijpere dames een hart onder de riem en Mia droeg een gedicht voor over 'Corona'.

Tenslotte zong het publiek samen met 4 Good en onder muzikale begeleiding van Hètte, ich en hèèm het Limburgs volkslied.

Kortom, het was weer een gezellige bedoening zoals vanouds en zeker terug voor herhaling vatbaar.
Met dank aan Tejater De Kwibus, 4 Good, Hètte, ich en hèèm en de gemeente Oudsbergen.